Millennial kuşağını tanımlamak için aklınıza gelen ilk kelimeler nelerdir? Teknoloji düşkünü? Bencil? Etkili? Ve daha birçok kelime bu kuşağın tanımlamaları arasında yer alıyor. Araştırmalar, Milenyum kuşağının iş gücündeki en büyük nesil olduğunu vurguluyor. Eski sistemini değiştirmek isteyen ve özellikle buluta geçmeyi planlayan bir organizasyonunuz var ise, Millennial demografisinden ipuçları alarak, ERP uygulamanızı seçmeniz fayda sağlayabilir.
Millennial Kuşağının Teknolojiye Etkisi
Millennial kuşağı denilince aklımıza ilk gelen, neredeyse takıntılı bir teknoloji bağımlılığı oluyor. Alışveriş, eğlence ya da fatura ödemek, iletişim kurmak, haber almak kısacası, gündelik yaşam alışkanlıklarının tümünü teknoloji aracılığıyla gerçekleştiren bu neslin beklentileri oldukça farklıdır. Günümüzde özellikle internet üzerinden satış gerçekleştiren firmaların bu beklentileri karşılayabilmesi için öncelikle millennial kuşağını ve beklentilerini doğru anlaması gerekmektedir.
Örneğin, birçok işletme artık çalışanların Kendi Cihazını Getir (BYOD-Bring Your Own Device) programlarını benimsemekte ve ilgili faaliyetler için kişisel cihazlarını kullanmalarına izn vermektedir. Avrupa’daki ulusal hukuk incelemelerinin BYOD hakkındaki ortak düşüncesi; BYOD programlarının şirketlere maliyet açısından avantaj sağladığı ve kişisel cihazların lokasyon bağımsız kullanılması ile verimliliği artırdığı yönündedir.
Yine aynı incelemelerde BYOD hakkında güvenlik ve fazla mesai tazminatı gibi açıklar olduğundan bahsedilse de kuşkusuz bu program Millennial beklentileri açısından oldukça doğru bir örnektir. Benzer şekilde ERP stratejinizi oluştururken, Milenyum kuşağını göz önünde bulundurursanız, projenizin başarılı olma olasılığı artacaktır.
1- Bulut ve Mobilite
Bulut çözümleri, organizasyonlara düşük ön maliyet, daha az BT desteği, güncelleme ve yükseltme işlemlerinin ortadan kalkması ve genel olarak düşük maliyet gibi avantajlar sunar. Bununla birlikte Millennials için bakıldığında Bulut ERP’nin en büyük avantajı mobil olmasıdır. Yani lokasyondan bağımsız bir şekilde, istedikleri zaman erişebilecekleri bir ERP uygulaması Millennials için daha önceliklidir.
2- Kullanıcı dostu UI
Yenilikçi teknoloji ile büyüyen Millennials kuşağı, akıllı telefon uygulamaları, video oyunları, eğitim bağlantıları ve alışveriş siteleri gibi kolay ve sezgisel olarak kullanılabilen ara yüz beklentisindedir. Dolayısıyla bir Bulut ERP çözümünün kullanıcı arayüzü (UI) oldukça önemli bir faktör haline geldi. Olumlu bir kullanıcı deneyimi sağlamak için, verimli, kolay navigasyonlu ve yapılandırılabilir bir ara yüz şarttır.
3- Kolay öğrenme
Kişisel teknolojinin Millennials kuşağı ve Bulut ERP’yi etkilemesiyle birlikte, eğitim günlerinin artık mobile taşınması bir gerekliliğe dönüştü. ERP uygulama sürecinde Millennial iş gücünüzün isyan etmemesi için bu özelliğe de dikkat etmenizde fayda var.
4- Güçlü analitik
Millennial çalışanlar, KPI’lar gibi elektronik tablolar ya da raporları taramak için fazla sabırsızdır. Bunun yerine, özelleştirilebilir kontrol panelleri ve gerçek zamanlı olarak büyük veri sağlayan raporlara kolayca erişmek isterler. Hızlı ve doğru karar verme ve problemleri çözme konusundaki becerilerini ortaya çıkaran bu özellik de ERP’niz içerisinde olmazsa olmazlardan biridir.
5- Anında iletişim
Millennial kuşağı ile birlikte, toplantı ve konferans görüşmelerinin geçmişte kaldığını söylememiz mümkündür. Yeni iletişim modeli ile birlikte iş birliği ve verimlilik artarken, seçtiğiniz ERP uygulamasının bu yeni modeli karşıladığından emin olmalısınız.
Kaynak: https://erphaber.com.tr/millennial-kusaginin-bir-erp-sisteminde-aradigi-5-ozellik/