2023 ERP Trendleri

2023 ERP Trendleri

19.12.2022
ERP
652 Görüntülenme
0
0

Kurumsal kaynak planlama (ERP) dünyası hızla gelişiyor. Gelişmiş teknolojiler ivme kazanıyor ve ERP platformlarını her zamankinden daha karmaşık hale getiriyor.

Dijital dönüşümü düşünen şirketler için ERP trendlerini takip etmek şart. Endüstrinin nereye gittiğini bildiğinizde, hem şimdi hem de gelecekte hangi tür kurumsal yazılımların ihtiyaçlarınıza en uygun olacağını daha doğru bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

Bugün, ERP alanındaki en umut verici gelişmelerden birkaçını paylaşıyoruz. Bu modern çözümlerin ve yaklaşımların işinize nasıl uygulanabileceğini ve pazarı nasıl yeniden şekillendirdiklerini keşfedeceksiniz.

6 ERP Trendi

1. Daha Fazla Cloud ERP Dağıtımı

ERP, yıllardır on-premise sistemlerden buluta geçiş yapıyor. CRM ve SCM sistemleri de dahil olmak üzere benzer sistemler bir süredir buluttayken, ERP buluta daha yavaş ilerliyordu.

Şimdi bu hareket hızlandı. Tedarikçiler, bulut teknolojisine her zamankinden daha fazla yatırım yapıyor. Bu, sistemleri, daha küçük işletmeler için giderek daha erişilebilir hale getiriyor.

Günümüzün Cloud ERP sistemleri küçük, orta ve büyük ölçekli şirketler için çok uygundur. Bu şirketler, tamamen bulutta yer alan bir sistemi uygulama veya bir dereceye kadar kurum içi BT kontrolü sunan hibrit bir model uygulama arasında seçim yapabilir.

Cloud ERP modelleri, daha küçük şirketlerin dahili teknoloji departmanları nispeten küçük olsa bile BT yatırımlarını artırma yeteneği de dahil olmak üzere birçok avantaj sunar. Cloud ERP kullanıcı dostu uygulamalar ve platformlar arası yeteneklerle, bu şirketlerin gelişmiş teknolojiler kullanmasını daha kolay hale getiriyor.

 

2. Mobil Dostu, Gerçek Zamanlı Erişime Artan Odaklanma

Mobil ERP ve Cloud ERP beraber yürür. Şirketler, ERP işlevlerini buluta taşıdıklarında, istedikleri zaman mobil cihazlardan iş içgörülerinden yararlanma becerisi kazanırlar.

Gerçek zamanlı görünürlük, ERP tedarikçileri için önemli bir satış noktasıdır. Şirketler, raporlar ve tahminler oluşturmak ve daha bilinçli iş kararları vermek için akıllı panoları kullanabilir.

Ancak şirketlerin bu verilere erişmek için doğru cihazlara ve kaynaklara ihtiyacı var. Bu nedenle, doğrudan kaynaktan veri yakalamayı kolaylaştırmak için tedarikçilerin mobil araçlarını araştırıyorlar. Örneğin; veri ve süreç senkronizasyonu dahil olmak üzere sağlam çevrim dışı yetenekler sunan mobil kurumsal çözümler arıyorlar.

3. Nesnelerin İnterneti’nin (IoT) Daha Fazla Kullanımı

Kısacası, Nesnelerin İnterneti (IoT), farklı cihazların birbirine bağlanma şeklini ifade eder. Şirketler birbirleriyle konuşan makinelere yatırım yaptıklarında bir dizi avantaj elde edebilirler. Bunlar şunları içerir:

  • İyileştirilmiş varlık yönetimi

  • Daha doğru tahmin

  • Bölümler arası gelişmiş iletişim

  • Daha gelişmiş, gerçek zamanlı iş zekâsı

Giderek artan bir şekilde, müşteriler şirketlerin IoT’ye erişmesini bekliyor. Ardından, şirketlerin daha özelleştirilmiş ve kişiselleştirilmiş bir müşteri deneyimi sunmak için bu bilgileri kullanmasını istiyorlar.

Şirketler ERP sistemlerini değerlendirirken, müşteri deneyimi adına ve aynı zamanda gelecekte uygulayabilecekleri sistemler de dahil olmak üzere diğer sistemlere bağlanmak istedikleri için IoT’ye bakıyorlar.

4. Sektöre Özgü Çözümlerin Artan Popülaritesi

Birçok yüksek profilli tedarikçi, her tür organizasyonu desteklemek için temel ve gelişmiş yetenekler sağlayan endüstriden bağımsız çözümler sunar. Aslında, bazı şirketlerin ihtiyaç duyduğu tek şey temel, kullanıma hazır ERP işlevselliğidir.

Bununla birlikte, birçok işletme, platformun benzersiz iş akışlarını desteklemesi için en azından bir dereceye kadar uzmanlık gerektirir. Aşırı özelleştirme maliyetli ve zaman alıcı olabilir, bu nedenle birçok tedarikçi daha benzersiz ihtiyaçları olan müşteriler için sektöre özel ürünler sunmaktadır.

Örneğin, bir kamu işletmesinin ihtiyaç duyduğu ERP sistemi işlevselliği, bir özel sektör kurumununkinden farklı olabilir. Genellikle ERP özelleştirmesi veya yapılandırması gerektiren diğer alanlar şunları içerir:

  • Üretim

  • Dağıtım

  • E-ticaret

  • Kâr amacı gütmeyen

Çoğu zaman, bu özel çözümler, jenerik muadillerinden daha yüksek bir fiyat noktasında gelir. Bununla birlikte, çözümü özelleştirmeniz gerekmediğinden, büyük maliyet tasarrufları sağlayabilirler.

5. Gelişmiş ERP Zekâsı İçin Daha Fazla Seçenek

Zamanla, ERP sistemleri daha gelişmiş hale geldi. Artık yapay zekâ (AI) ve makine öğrenimi (ML) gibi teknolojileri içeren platformlar bulabilirsiniz.

Yapay zekâ ve makine öğrenimi birlikte, bir yığın iş verisini eyleme dönüştürülebilir içgörülere dönüştürerek ERP çözümlerinin veri analizi yeteneklerini genişletir. Bu teknolojiler ayrıca aşağıdakiler gibi bir dizi akıllı işlevi kolaylaştırabilir:

  • El değmeden otomasyon

  • Akıllı danışmanlar

  • Etkileşimli asistanlar

Yöneticiler, daha akıllı kararlar almak ve süreç iyileştirmelerini uygulamak için bu araçlardan yararlanabilir. Bunları ayrıca hedefleri belirlemek ve sorunları azaltmak için de kullanabilirler.

Gelişmiş ERP zekâsının diğer faydaları şunlardır:

  • Optimize edilmiş iş akışları

  • Daha kısa teslim süreleri

  • Daha az manuel hata

  • Daha az manuel görev

6. Pandemi Sonrası ERP’ye Farklı Bir Bakış

Pandemi sonrası ERP yazılımlarının geleceğinden bahsetmemek mümkün değil.

Ürün ve iş gücü sorunları, dünya genelindeki pazarları, özellikle de imalat alanını etkiliyor. Bu sorunlar nedeniyle, şirketler yeterli stok tutmakta zorlanıyorlar. Bu konu, özellikle karmaşık tedarik zincirleri ile faaliyet gösteren işletmeler için zahmetlidir. Bir temas noktasında bir kesinti meydana gelirse, tüm sonucu etkileyebilir.

Bu belirsizliğin ardından özellikle ERP sistemleri üreten ERP sistemleri daha da değerli hale geliyor. Şirketler özellikle aşağıdakileri sağlayabilecek platformlar arıyor:

  • Gerçek zamanlı tedarik zinciri görünürlüğü

  • Müşteri davranışları ve eğilimleri hakkında raporlar ve tahminler

  • Temel alanlarda (İK, satınalma, finans) gelişmiş otomasyon

Şirketler, pazardaki ve müşteri talebindeki hızlı değişimlere yanıt olarak anlık iş kararları vermek için bu araçları kullanabilir.

Kaynak: https://erphaber.com.tr/2023-erp-trendleri/

Yorum Yap